Cluppie Afdrukken E-mail

cluppie_logo.jpgBen je tussen 8 en 12 jaar?
Dan ben je uitgenodigd voor: Cluppie. Cluppie is er ieder week, op maandagavond van 19:00 tot 20:15 in de Loods. We hebben meisjes- en jongensgroepen. En aan het einde van de avond komen we allemaal bij elkaar om eens gezellig een paar liedjes te zingen en te drinken met wat lekkers erbij. We zullen op die avond zelf iets lezen uit de Bijbel, wat knutselen of een spel doen.

Wat doet Cluppie nog meer?
Sommige zaterdagen worden er speciale activiteiten georganiseerd! Zo zijn we de afgelopen jaren onder andere naar het bos geweest, zijn we gaan schaatsen en hebben we lekker gezwommen, Sinterklaas gevierd, jeugddiensten georganiseerd, jaarfeest en nog veel meer. Voor Cluppie is er verder het Clupkamp.

Contactpersoon Cluppie: Marjolein Kaastra, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  


Hallo Cluppieërs,
Zo, wat een weekend hebben we gehad zeg. Het was super gezellig wat hebben jullie enorm gestreden om de eer. Op vrijdag avond tegen achten kwamen de eerste middeleeuwers al in gepaste kleding op het cluppie fort aan, wel een beetje aangepast aan de wensen van deze tijd maar dat kwam de feestvreugde alleen maar ten goede. Allerlei mensen kwamen we tegen: ridders, jonkvrouwen, paters, deftige dames en noem maar op.

Nadat alle papa's en mama's weer gerust gesteld naar huis waren gegaan (het viel niet mee) kon het echte kampwerk beginnen. Eerst even de regels doorgenomen en daarna gewoon je bed opgezocht, mooi op tijd toch! Oke, goed, daarna zijn we natuurlijk niet in dat bed gaan liggen. Nee natuurlijk niet, we gingen strijden want er stond natuurlijk wel wat op het spel. De groepen werden ingedeeld en daarna hebben we een prachtig schild ontworpen, persoonlijk vond ik de oranje het beste gelukt.

Het werd al een beetje donker en dat kwam niet alleen van de regen wolken maar het wat latere tijdstip op de avond en dat was precies het juiste moment om een buitenspel te gaan doen. En weet je dat je niet zo goed ziet of en wie ergens is maakt niet uit, want als je herrie maakt dan komt dat ook in orde. Na een spannende strijd nog wat gedronken en toen toch maar dat bed geprobeerd en soms is een eerste nacht toch even wennen en dan lukt het slapen niet zo. Maar ook dat is op te lossen, je kletst nog wat met het nodige gegiechel en op den duur wordt je moe genoeg en opeens slaap je dan toch en voor je het weet is het alweer tijd om fris en fruitig op te staan.

Bij het ontbijt met allemaal frisse en goed uitgeruste kinderen en leiding hebben we heerlijk op ons gemak gegeten en gedronken allemaal gezellige mensen is toch hartstikke leuk. Een corvee groep heeft alles weer keurig opgeruimd en na nog wat drinken was het al weer tijd voor een volgende uitdaging om weer munten te verdienen voor het grote eindspel en hoe meer munten hoe makkelijker (zeggen ze) je zou kunnen winnen. Iedereen doet heel erg zijn of haar best en ook de leiding doet goed mee want winnen willen we wel.

Cluppie DSC 0034

Na een uitermate spannende strijd waar jammer genoeg niet iedereen bij kon winnen was het tijd voor het middageten en om vernieuwde krachten op te doen voor een heel erg leuk zeskamp. Het werd gelukkig wel wat zonniger maar het waaide hard en het was ook niet heel warm, er waren leuke spellen te doen er was touwtrekken, sjoelen met waterballonnen op een zeepbaan, spijker meppen, estafette met een bekertje water op je hoofd (brrr. koud water in je nek). Met ronde pijpen een plank voort bewegen met daarop twee kinderen. Nadat alle spellen gedaan waren kon er gelukkig toch nog de traditionele buikschuifbaan in gebruik worden genomen, het was niet warm maar wel heel leuk en nadat ieder die dat wilde ook een poging of drie, vier gedaan had snel onder de douche en lekker droge kleren aan. Hierna konden we ons voorbereiden op de bonte avond en er werd heel wat af gedacht, geoefend en muziek gezocht want ook met een toneelstukje of een dansje kon er nog een munt worden verdiend.

Tegen de avond hebben we heerlijk patat met een frikandel of kroket gegeten nou dat ging er best in nog een ijsje toe en de avond kom beginnen. De bonte avond was weer helemaal terug naar de middeleeuwen, iedereen weer in thema kleding en allemaal leuke stukjes en dansjes. Ook de leiding werd door de meiden van groep acht in het zonnetje gezet, wat een verrassing, echt goed gedaan meiden!

Na afloop van de bonte avond nog wat gedronken en gesnoept en nnnnn. Nog niet naar bed welnee het werd tijd voor het kampvuur, het was bijna windstil, droog en koud maar aan het vuur konden we ons goed warmen. Bovendien kun je ook lekker marshmallows maken en dat was ook precies wat we hebben gedaan. Mmmmm lekker hoor daarna was het voor sommigen tijd om naar bed te gaan en voor anderen tijd voor een mooi eng verhaal bij het kampvuur.

Cluppie DSC 0099

Op zondag ochtend omstreeks acht uur was het tijd om uit bed te gaan dat was duidelijk te horen aan de rondgaande pannendeksels. Nadat ieder de laatste slaap uit zijn of haar ogen had verwijderd zaten er allemaal iets minder uitgeruste kinderen en leiding aan tafel. Het ontbijt met een heerlijk gekookt eitje werd in redelijke rust genoten en nadat de corvee gedaan was werd de zaal om gebouwd tot kerk. Want ook op kamp hebben wij een kerkdienst en mogen we al onze vreugde en vragen bij onze Vader in de hemel brengen. Er was ook een bandje en we hebben met elkaar mooie liederen gezongen en een verhaal passend bij het thema gehoord.

Na de dienst kon er wat worden opgeruimd alle spullen weer in de tas en wat gespeeld worden. Om twaalf uur hebben we met elkaar nog brood gegeten en kwam het laatste spel voor het weekend snel in zicht.  Het was wel heel spannend en uiteindelijk moesten we allemaal weer naar binnen en werden de munten geteld, met de munten konden er gedeelten van een zin worden gekocht en door die aan elkaar te puzzelen wist je wat je moest doen. Uiteindelijk lukte het de blauwe groep het eerst om het zwaard te veroveren. Wat jammer voor al die andere groepen want iedereen had echt heel erg zijn of haar best gedaan.

Op deze site staan heel veel foto's van het kamp onder het kopje algemeen, het is echt heel leuk om die eens even te kijken.

Het kamp was ook de afsluiting van dit Cluppie-jaar we gaan volgend jaar in september weer van start, wanneer precies dat horen jullie nog. Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie en tot september!

Een hartelijke groet van alle Cluppie-leidingOproep
Voor alle 'grote mensen' die dit stukje lezen, voor het nieuwe seizoen zoeken we nog leiding. Cluppie is elke maandag avond (m.u.v. de schoolvakanties) van 19.00-20.15 uur en daarnaast 4-5 keer per seizoen een activiteit in het weekend. Heb je interesse of zou je wat meer informatie willen hebben, neem dan even contact op met Flip/Marjolein Kaastra, (tel.: 0182-394176, email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ).

Groetjes van de Cluppie-leiding

 
Home    Contact    Links
Kerk Omroep
Fotos via fotos.pgboskoop.nl